L’e7 torna a guanyar al cotxe a la Cursa del Transport

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 00:00

A la vuitena edició de la Cursa,  el transport públic millora en temps, cost i sostenibilitat al vehicle privat.

Aquest dijous 27 de setembre, s’ha portat a terme la Cursa del Transport  amb el objectiu de comprovar la eficiència del transport públic, enfront el transport privat, tant en ho referent a la velocitat del viatge com a la rendibilitat econòmica i ecològica del servei. 
Les sortides  de les 15 rutes interurbanes que participaven a la Cursa s’han produït entre les 8:30 i les 09:15 hores del matí. Des de Bigues i Riells l’e7 ha sortit a les 9:10h i ha arribat a Barcelona a les 10:11h, 14 minuts avanç que el cotxe. A els dos vehicles, alcaldes, regidors i tècnics de la Vall del Tenes i de Parets del Vallès, han gaudit de la cursa .
 
No només l’e7 ha sortit guanyador, en general, el transport públic ha guanyat al cotxe en quasi totes les curses, encara  que la moto ha arribat la primera a totes les rutes on ha participat. Però no parlem únicament de velocitat, si  repercutim els costos reals, el cotxe ha costat entre 7 i 10 vegades més que el transport públic integrat en zona interurbana, i 6 vegades en zona urbana. Podeu veure totes les dades al arxiu adjunt .
 
 
Darrera actualització: 05.10.2018 | 12:34