Mapa web
Ajuntament
de Bigues i Riells
Ajuntament
de Santa Eulàlia de Ronçana
Ajuntament
de Lliçà d’Amunt
Ajuntament
de Lliçà de Vall

La Vall del Tenes des de 1976.
Just estrenats els Ajuntaments democràtics, l’any 1979, els de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana i Lliçà d’Amunt recollien una vella aspiració popular: tenir un centre de segon ensenyament, amb batxillerat i formació professional, que el nombre important i cada dia creixent d’alumnes de secundària feia necessari. Per portar a terme aquest objectiu, i d’altres que per la seva envergadura requerissin una acció conjunta, van decidir de constituir una mancomunitat intermuncipal dels tres Ajuntaments. El de l’Ametlla del Vallès, que també hi va ser invitat, va refusar d’entrar-hi. Contràriament, el de Lliçà de Vall va tenir interès a formar-ne part des del primer moment.

El projecte de l’escola va anar endavant de seguida. L’Escola de Segon Ensenyament “La Vall del Tenes” iniciava el seu funcionament l’octubre de 1980, provisionalment sota la titularitat de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, propietari del terreny. Mentrestant començaven els tràmits legals per a l’aprovació de la Mancomunitat per part del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. Dos anys després era aprovada, amb l’informe previ del Consell de l’Estat, per Decret del president Jordi Pujol de 1er de juliol de 1982 (214/82), publicat al Diari Oficial de la Generalitat de 23 de juliol (nº 243), que en la seva part dispositiva deia:

“Article únic.- S’aproven els Estatuts i la constitució de la Mancomunitat intermunicipal voluntària de la Vall del Tenes, integrada pels Ajuntaments de Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana, per a l’establiment dels serveis d’ensenyament”.

La constitució oficial es va celebrar el dia 21 de setembre de 1982 a la sala d’actes de l’Escola “La Vall del Tenes”, amb assistència de les corporacions municipals dels quatre pobles, representants d’entitats i un públic nombrós.

Si en principi les competències de la Mancomunitat es limitaven a l’ensenyament –en anys posteriors s’ha fet càrrec del SEFED i d’una escola per adults-, ben aviat va ser clara la voluntat d’acció mancomunada en altres camps. Un projecte de construcció d’una residència per a vells i necessitats a Bigues no van arribar a ser realitat. Sí que ho fou en canvi la creació el 1984 d’un servei de policia intermunicipal, que aviat es va acreditar com un servei autèntic als habitants dels pobles.

La constitució de la Mancomunitat va fer reviure a més d’un el record de l’antiga Baronia de Montbui.Copyright 2008 © Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes Protecció de dades | Avis legal
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
acceptar
Política de galetes

Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i esencials per a que vosté utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar areas segures, opcions personalitzades, ... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'us de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, medint l'us i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

El nostre lloc web també pot contenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). Nosaltres no controlem les galetes utilitzades per aquestes webs externes. Per a més informació sobre les galetes de las xarxes socials o altres webs, aconsellem revisar les seves pròpies polítiques de galetes.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels habits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per cumplir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'us.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'us de les galetes.

Si tot i així, decideix modificar la configuració del seu accçes a la pàgina web, ha de saber que es possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:

Internet explorer - windows.microsoft.com/es-es/windows-vista/block-or-allow-cookies
Firefox - support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we
Google Chrome - support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647
Safari - support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES&locale=es_ES