Mapa web

PROJECTES
Projecte Carta Paisatge
Instrument de concertació d'estratègies entre els agents públics i els privats, aplicables a escala local, supramunicipal o comarcal, per tal de dur a terme actuacions de protecció, gestió i ordenació del paisatge, que tinguin per objectiu mantenir-ne els seus valors.

La gestió del paisatge ha de ser una prioritat per la Vall del Tenes en un moment en què l'interès pels territoris ordenats, ben gestionats i respectuosos amb l'entorn natural és creixent i en què és palès que un dels criteris de la qualitat de vida de la població és l'estat del seu entorn.

Aquesta característica és encara més important a la Vall del Tenes, atès que pot representar un dels punts forts del nostre territori com a destí futur turístic de qualitat.
Més Informació
Final Diagnosis de la carta
Projecte Dinamització turistica
Des de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, entitat que aplega els municipis de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, LLiçà d’Amunt i Lliçà de Vall, s’ha encetat recentment un Pla de dinamització turística de la zona, tot considerant que l’àrea geogràfica de la Vall del Tenes té una identitat i potencialitat en el seu paisatge que convé de posar en valor per diferents motius.

La Vall del Tenes és una vall clarament definida, amb una capçalera emblemàtica embolcallada pels Cingles de Bertí i amb un component patrimonial d’alt valor històric, però sobretot paisatgístic: Sant Miquel del Fai.

L’emplaçament d’aquest indret, enfilat a la part alta dels cingles, ha fet que l’accessibilitat en vehicle es faci des de Sant Feliu de Codines. Des de la Vall del Tenes només s’hi arriba a peu per un camí medieval que no fa gaires anys va ser rehabilitat, però que no ha estat degudament posat en valor.

L’exemple de Sant Miquel del Fai és només un cas dels molts indrets que podem trobar a la vall. En aquest sentit, el projecte que es presenta pretén desenvolupar una estratègia integral per recuperar la identitat de la Vall del Tenes com a espai propi d’un turisme sostenible, on el paisatge és el fil conductor.
Més Informació
Ajuntament
de Bigues i Riells
Ajuntament
de Santa Eulàlia de Ronçana
Ajuntament
de Lliçà d’Amunt
Ajuntament
de Lliçà de Vall
La Mancomunitat. Camí de la Rovira, S/N. Tel.93 844 82 25 - 08187 Santa Eulàlia de Ronçana (Barcelona)
Copyright 2008 © Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes Protecció de dades | Avis legal | Política de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu us. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Galetes
acceptar