5ena Edició del PROGRAMA CuEmE - Curs Escolar 2018-2019

Dijous, 13 de juny de 2019

El passat 6 de juny va tenir lloc l’acte de Cloenda del Programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) al TAP de Bigues i Riells amb 68 nens i nenes participants de l’Escola El Colomer de Bigues i Riells i Els Vinyals de Lliçà de Vall.
Vam comptar amb l’assistència del Diputat Delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, el President de la Mancomunitat i Alcalde de Bigues, l’Alcalde de Lliçà de Vall i els Regidors d’Educació juntament amb altres representants polítics de la Vall del Tenes.

El programa CuEmE està impulsat per la Diputació de Barcelona i participen les escoles del nostre territori a través de la Mancomunitat de la Vall del Tenes. Les àrees directament implicades són les d’educació dels ajuntament participants, i la de promoció econòmica representada pel SEOVT. El Programa es basa en una simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa per part dels alumnes de 5è i/o 6è de primària, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i d’altres agents socials del territori.
Enguany s’han creat 3 cooperatives, Small Craftmen, de l’ Escola Els Vinyals de Lliçà de Vall, Junts i Manucop, de les dues línies de l’Escola El Colomer a Bigues i Riells
L’acte de Cloenda, organitzat pel Servei d’Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes i els Ajuntaments de Bigues i Riells i Lliçà de Vall, va ser inaugurat pel President de la Mancomunitat i Alcalde de Bigues i Riells, Il·lm. Joan Galiano i per l’Alcalde de Lliçà de Vall l’Il·lm. Xavier Serrate.
Durant l’acte els nens i nenes van explicar el procés de creació de les cooperatives, els productes generats i els resultats obtinguts. Cada cooperativa va escollir una ONG a la que van destinar una part dels beneficis obtinguts i a qui, els propis participants, van fer entrega del seu xec.
Per acabar, els alumnes i les escoles van rebre, de part de les autoritats assistents, els diplomes de participació al programa CuEmE
L’acte va ser clausurat pel Diputat Delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, l’ Il·lm. Rafael Homet.

Darrera actualització: 13.06.2019 | 13:53