8a Edició del programa CuEmE a la Vall del Tenes

Dijous, 22 de juny de 2023

Ha finalitzat la 8a edició a la Vall del Tenes del programa d’emprenedoria a l’escola CuEmE (curs 2022-2023) de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el SEOVT de la Mancomunitat i els ajuntaments de la Vall del Tenes. Enguany hi han participat els municipis de Bigues i Riells del Fai, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall, amb 5 escoles, els alumnes de les quals han creat 6 cooperatives, en un curs en el qual a través del programa han fomentat la cultura emprenedora i les competències bàsiques del cicle superior d’educació.

Les cooperatives de Bigues i Riells del Fai han estat “ Els Pols, Els Trineus Inventors i Coet” de les escoles El Colomer i El Turó; a Lliçà d’Amunt “ Esvenda i Coop27,” de l’escola Rosa Oriol i a Lliçà de Vall, “Escacine” per part de l’escola Els Vinyals i “Fet a mà i Likes “ a l’escola Les Llisses.

Aquestes cooperatives han fabricat polseres, collarets, jocs de taula, portallapis, punts de llibre, coixins i pinces, planters,..... que han posat a la venda al mercat municipal setmanal. En el cas de l’escola Els Vinyals han venut entrades per a una pel·lícula escrita i filmada per la pròpia cooperativa, amb l’alumnat com a intèrprets.

Els beneficis obtinguts s’han destinat a les ONG triades per cada cooperativa. La majoria de les cooperatives han donat íntegrament la totalitat dels beneficis, en alguns casos sense ni tan sols recuperar el capital inicial aportat per cada alumne o, en el cas de Les Llisses, invertint-lo de nou en material per a l’escola.

Les entitats beneficiàries han estat: Progat a l’escola El Turó; Pallapupas , Payasos sin fronteras i Fundació Sant Joan de Déu a l’escola El Colomer; Afanoc i Peluts Lliçà a l’escola Rosa Oriol; Open Arms, a l’escola Els Vinyals i Fundació KBG i La Lluita de l’Arnau a Les Llisses.

Darrera actualització: 22.06.2023 | 08:10