Elaboració del protocol d'actuació de les violències masclistes

Divendres, 2 de desembre de 2022

Des de la Mancomunitat de Vall de Tenes amb el suport de Diputació de Barcelona s’ha iniciat el procés de revisió i elaboració d'un Protocol per l'abordatge integral de les Violències Masclistes de la Mancomunitat de Vall de Tenes. 

Tot i que en aquests moments en tenim un de vigent, va ser redactat el 2003 i en voldríem fer la seva revisió i millora.

La reunió inicial la vam realitzar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Lliçà de Vall, amb una convocatòria totalment transversal on hi havia representació de totes les àrees de Benestar Social, Igualtat, Policies Locals, Educació, Ocupació Habitatge, Promoció econòmica i entitats feministes dels 4 municipis, i Mossos d'Esquadra, ABS i SIE a escala supramunicipal.

Pel que fa al protocol, amb la renovació obtindrem un document que pretendrà guiar i orientar la pràctica professional de tots els serveis locals envers les Violències Masclistes tant en l’àmbit de l’atenció directa com en els àmbits de prevenció, detecció i recuperació.

Per tant, serà una eina en evolució constant, ja que els reptes sobre l’abordatge de les Violències Masclistes són múltiples o poden canviar al llarg del temps.

El protocol definirà circuit d’actuació: sistema articulat i homogeni on cada agent implicat sap què cal fer i qui té les competències per fer-ho. Assegurant així, un abordatge coordinat i eficaç a les dones, adolescents i infants que estan en situació de violència, tot definint les respectives competències de tots els actors implicats.

Aquest procés tindrà diferents fases, però comptem tenir el document redactat el juliol de 2023.

 

Darrera actualització: 8.02.2023 | 08:20