NOVA EDICIÓ DEL PROGRAMA CuEmE, CURS 2018-2019

Dijous, 13 de de desembre de 2018 a les 00:00

En l’edició d’enguany, les escoles participants de la Vall del Tenes són: l’Escola Els Vinyals, a Lliçà de Vall, i l’Escola El Colomer, a Bigues i Riells.

                                                                        

Per quart any consecutiu, el Servei d’empresa i ocupació de la Vall del Tenes (SEOVT) participa en aquest programa educatiu que té com a principal objectiu fomentar els valors de la cultura emprenedora i cooperativista en els alumnes de 5è i 6è de primària, i en el que participen 9300 alumnes a tot Catalunya

El programa CuEmE (Cultura emprenedora a l’escola), impulsat per la Diputació de Barcelona i amb la participació del SEOVT, consisteix en una simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa per part dels alumnes de 5è de primària, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i d’altres agents socials del territori.

El projecte s’inicia a principis de curs, amb l’aprenentatge de què és i com funciona una empresa. Tot seguit, els alumnes formen les seves pròpies cooperatives, i comencen a treballar en equip en la simulació real dels diferents departaments d’una empresa: idea del negoci a desenvolupar, imatge corporativa, producció, finançament, distribució dels rols i les feines a desenvolupar, comercialització i establiment del preu de venda sobre la base dels costos... Finalment, els alumnes fabriquen els productes de manera artesanal i els posen a la venda a fi de curs.

En el programa CuEmE, s’aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça una vessant de responsabilitat social amb valors com la solidaritat i la igualtat d’oportunitats.

En tot cas, el programa de Cultura emprenedora està destinat als alumnes de cicle superior d’educació primària, amb la voluntat de consolidar aprenentatges en una etapa en la qual els nens i nenes evolucionen progressivament cap a l’autonomia, l’autoconcepte i la seva inclusió en grups.

La participació del SEOVT és cabdal en el projecte perquè facilita la relació de les escoles amb l’entorn i promou la implicació dels agents locals en la dinàmica quotidiana de les cooperatives, actuant com a dinamitzador i coordinador del projecte i posant els seus recursos al servei de l’esperit emprenedor de l’alumnat

Darrera actualització: 13.12.2018 | 19:51