Projecte CREA

Dimarts, 31 d’agost de 2021

Les escoles de la Vall del Tenes iniciaran el curs amb un nou projecte musical d’inclusió educativa: CREA

El proper curs, els cicles inicial i mig de les nou escoles dels municipis que conformen la Mancomunitat introduiran la pràctica d’instruments musicals, dins l'horari lectiu, amb professorat de l’Escola de Música de la Vall Tenes (EMVT).

Alcaldies de la Mancomunitat amb el Sr. Simó López Xirau Director de Serveis Territorials d'Educació Maresme-Vallès Oriental

 

Es tracta d’una incitativa que s’enfoca dins d’una línia de treball d'Educació 360º, que busca l'equitat, la inclusió i la igualtat d’oportunitats educatives per a tot l’alumnat, en aquest cas, a través de l’accés universal a l'educació musical.

CREA introdueix la pràctica dels instruments musicals dins l'escola amb la finalitat que els nens i les nenes visquin una experiència educativa inclusiva i, al mateix temps, connectar els aprenentatges lectius i no lectius i els diferents agents educatius del territori, amb la idea de crear vincles comunitaris.

Per què amb la música i la pràctica d’instruments?

Es proposa portar a terme el projecte CREA amb l’alumnat de 1er a 4rt d’educació primària, un total de 1.270 alumnes, perquè es considera que la pràctica d’instruments durant els primers anys de primària possibilita un desenvolupament integral de la persona:

·         Fomenta la creativitat.

·         Promou el benestar emocional.

·         Millora habilitats cognitives i socials.

·         Estimula la psicomotricitat fina.

Com es desenvoluparà el projecte?

Els quatre ajuntaments, a través de la Mancomunitat de la Vall  del Tenes, han finançat la compra dels instruments necessaris per a cada escola, així com la contractació de quatre professors/res especialistes d’instrument per a cicle inicial i mitjà, que formen part de l’equip de l’Escola de Música de la Vall del Tenes (EMVT).

El projecte contempla una sessió setmanal de 3/4 d’ hora, inclosa dins la sessió de música, d’1 hora i mitja, de l'horari lectiu. Per tant, durant la sessió de música, el grup es dividirà en dues part, una  impartirà el contingut curricular de la matèria i l’altra farà la pràctica d’instrument.

Cada curs s’especialitzarà en un tipus o família  d’instruments:

·         1er: sessions d’Orquestra ORFF

·         2n: teclat

·         3er: Ukelele

·         4rt: Batucada

Cada alumne disposarà d’un instrument durant la sessió, i aquests quedaran a l’escola per fer-ne ús sempre que es necessiti.

L’equip directiu de l’EMVT s’encarregarà de fer la proposta horària i la distribució del professorat per a cada escola.

Per aquest curs 2021-22, el projecte tindrà un cost aproximat de 145.000€, assumit des de la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

Darrera actualització: 31.08.2021 | 13:28